About Deep Rooted “smile”

Jadi ceritanya hari ini aku sedang menulis sebuah cerita ketika in random menemukan artikel “saying about Smile” (intermezzo: aku sedang agak sedikit khawatir karena “<—– backspace” sepertinya mulai nggak berfungsi dengan baik, Sumi is getting older =[ )

Usually, I’m not that into a saying, tapi hari ini entah kenapa beberapa saying membuat hatiku bergejolak #eaaa .. Saying pertama yang membuat dadaku berdesir adalah .. (oke, I know I need to stop saying this cheesy word)

Everyone smiles in the same language.  ~Author Unknown

Berasa gimana banget nggak sih ngebacanya? hoho .. jadi ibarat kita berada di sebuah belahan dunia yang berbeda, bertemu orang asing dengan bahasa yang belum pernah kita denger sebelumnya, tapi begitu kita saling tersenyum seolah ada sebuah pesan yang tersampaikan secara abstrak. The next question is, what language is that?

I say it as happiness.

When you feel happy, you give people smile. Then you will share them your happiness, having their smile back at you when they feel the same way you do. Senyum itu menular, dan kamu kadang tidak akan menyadari bahwa untuk sebagian orang sebuah senyum bisa menyelamatkan hidup mereka.

Jadi aku berkata padanya bahwa senyum bisa menyembuhkan hati yang terluka dan membuat seseorang merasa berharga, terutama ketika mereka bahagia.

Yang kedua bikin aku tersenyum sendiri sore ini adalah ketika membaca kalimat ini,

If you smile when no one else is around, you really mean it.  ~Andy Rooney

I feel in somewhat way he’s trying to satirize me since I’m am not the word ‘easy’ for smiling, to people, particularly. But I do smile to myself for some trivial things, or when I found myself dumbfounded being a target of stupid jokes, foolishly as I do it myself *if you know what I mean*.

Pembelaan diriku paling mutlak adalah karena “I don’t feel pretty when I smile, so I stop trying to do so.”

It’s pointless, and lame. Yeah, but sometimes it’s just because I have no reason to smile and that’s why I rather keep my lips close and be cool. And I do happy, lack of smile doesn’t mean I’m not happy or as if my life is in extreme sorrow.

The last but not least, senyum itu ibadah <——- atau setidaknya beginilah caraku untuk mengingatkan diri sendiri supaya lebih banyak tersenyum pada orang.

Always remember to be happy because you never know who’s falling in love with your smile. ~Author Unknown

I will definitely start to smile a lot when someone say it to my face, hihi.

It’s Just another ‘galau’ note,

굿밤, everyone.

xoxo.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s